18.4 C
Birštonas

Seimas priėmė GPM įstatymo pataisas: ką reikia žinoti kaupiantiems antros ir trečios pakopos pensijų fonduose

Ar jau skaitėte?

Seimas priėmė Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo pataisas, kurios paveiks kaupiančiuosius antros ir trečios pakopos pensijų fonduose. Štai ką reikia žinoti:

- Reklama -

Trečios pakopos GPM lengvata iki 2025 m.: Nuo 2025 m. sausio 1 d. naujai sudaromos sutartys nebegalės pasinaudoti GPM lengvata. Iki tol sudarę sutartis galės pasinaudoti lengvata dar 10 metų.

Esamiems trečios pakopos dalyviams: Gyventojai, kurie jau kaupia trečios pakopos pensijų fonduose arba sudarys sutartis iki 2024 m. pabaigos, galės naudotis GPM lengvata dar 10 metų nuo sutarties sudarymo datos.

Deklaracijos pildymas, Iliustracinė nuotrauka.

Antros pakopos pensijų fondai: GPM lengvata ir toliau bus taikoma savarankiškai papildomas įmokas pervedantiems antros pakopos pensijų fondų dalyviams. Pokyčiai šiems fondams įstatymo pataisose nėra numatyti.

Lengvatos galiojimo trukmė: Trečios pakopos fondams lengvata galioja 10 metų nuo sutarties sudarymo datos, o antros pakopos fondams lengvata galioja be apribojimų.

GPM lengvatos dydis: Lengvata leidžia susigrąžinti iki 20% įmokų sumos, per kalendorinius metus sumokėtos į trečios pakopos pensijų ar investicinius gyvybės draudimo fondus. Didžiausia galima suma – 300 eurų per metus.

- Reklama -

Kaip pasinaudoti lengvata: Norint pasinaudoti lengvata, būtina pateikti metinę pajamų deklaraciją ir nurodyti sumokėtas įmokas.

Papildomos įmokos: Apsvarstykite galimybę mokėti papildomas įmokas į antros pakopos pensijų fondus dėl didesnės sukauptos sumos ir GPM lengvatos.

Sutarčių sudarymo terminas: Jei svarstote kaupti trečios pakopos pensijų fonduose, suskubkite sudaryti sutartį iki 2024 m. pabaigos, kad galėtumėte pasinaudoti GPM lengvata ateinančius 10 metų.

Šie pokyčiai yra svarbūs visiems, kurie kaupia ar planuoja kaupti pensijų fonduose, todėl verta atidžiai apsvarstyti savo finansinius planus.

TOP naujienos

Pusryčiams – soti ir lengvai paruošiama šakšuka: karalių delikatesas savoje virtuvėje

Kiaušiniai yra ne tik visų kulinarinių patiekalų žvaigždė, bet ir pagrindinių maistinių medžiagų, kurių mūsų organizmas pats nepajėgia pasigaminti, šaltinis. Iš kiaušinių gaminama šakšuka...

Premjerė paskambino G. Nausėdai ir pasveikino su pergale prezidento rinkimuose

Premjerė Ingrida Šimonytė pripažinusi pralaimėjimą prezidento rinkimuose paskambino šalies vadovui Gitanui Nausėdai ir pasveikino jį su pergale. Prezidentas pokalbio metu dėkojo Vyriausybės vadovei už „išlaikytą...

Gydytojas V. Morozovas pataria: ką turėti vaistinėlėje atostogaujant ir kaip suteikti pirmąją pagalbą susižeidusiam

Naujosiose vaistinėlėse automobiliams atsirado papildomų priemonių: ledo maišeliai, spaudžiamieji tvarsčiai, taip pat daug diskusijų visuomenėje sukėlę turniketai. Šeimos gydytojas Valerijus Morozovas pataria, kaip juos...

3 būdai, kaip atsikratyti papildomų kilogramų nuo pilvo ir šlaunų

Ar pastebėjai, kad moterims riebalai dažniausiai kaupiais ant pilvo ir šlaunų? Tai turbūt dvi problematiškiausios vietos, kur pirmiausia pasimato priaugti kilogramai. O atsikratyti riebaliukų...

Šeimos kortelės partneriai žvelgia toliau karantino

„Rytiečių išmintis byloja, kad krizė visada yra nauja galimybė. Tie, kas šiuo metu toliau ieškos naujų nišų, pasibaigus karantinui tik išloš“, – įsitikinusi įvairius renginius šeimoms organizuojanti Jurgita Pocienė, neseniai tapusi Šeimos kortelės programos...

Teismas sušvelnino už saviizoliacijos taisyklių nesilaikymą paskirtą nuobaudą

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose išnagrinėta administracinio nusižengimo byla pagal S. B. skundą dėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos miesto policijos komisariato (toliau – Institucija) priimto nutarimo. Sudoku Online: Žaisti sudoku internete S. B....

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS